Η Αθήνα μου

Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να φεύγουμε από το κλεινόν άστυ πολύ συχνά. Αν όμως κοιτάξουμε την πόλη - εν προκειμένω την Αθήνα - από άλλη οπτική, σαν τουρίστες περίπου, φαίνεται πολύ πιο όμορφη και διασκεδαστική...

http://www.el-mirador.gr/greek_version/El_Mirador_Home_GR.htm
Ανακαινισμένο νεοκλασσικό τριών ορόφων στην περιοχή του Κεραμεικού, που επισκέπτομαι τακτικά τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε δηλαδή που το ανακάλυψα. Αν δε βρείτε parking στα κοντινά στενά ψάξτε απέναντι, προς Θησείο.


Στάση 1η: bar "ritmos del mundo"
Μικρό με τεράστια διακοσμητικά μυρμήγκια στους τοίχους (κάποιους θα τους ξενίσουν κάποιοι θα τα χαρακτηρίσουν τέχνη) αποπνέει μια πολύ cosy ατμόσφαιρα. Ο κόσμος φτάνει εδώ λίγο αργούτσικα οπότε περιμένετε να γεμίσει... θα εκπλαγείτε. Like! Κάποιες μέρες της βδομάδας live latin music.

Στάση 2η: μεξικάνικο εστιατόριο "meson el mirador"
Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα από εδώ σίγουρα δε θα φύγετε νηστικοί. Προτείνεται για ρομαντικό δείπνο παρά για φαγητό με την παρέα σας. Καλύτερα να έχετε κάνει κράτηση νωρίτερα, καθότι τα τραπέζια δεν είναι πολλά. Οι τιμές για τα κυρίως κυμαίνονται στα 15-20 ευρώ, για τα ορεκτικά και τις σαλάτες 8-10 ευρώ. Αντί για κρασί ή μαργαρίτες διαλέγω την homemade sangria τους. Πολύ αρωματική. Διακόσμηση σε τόνους μεξικάνικους και μουσική latin σε χαμηλή ένταση προσδίδουν μια λίγο πιο ethnic ταυτότητα στο χώρο. Ακόμα και το dip για τα nachos σερβίρεται σε ένα πολύχρωμο πήλινο μπολάκι - viva Mexico. Το service εξυπηρετικό και ο υπεύθυνος ευγενικός. Αν δεν έχει πολύ κίνηση ενδέχεται να σας ξεναγήσει στο χώρο και να σας κεράσει ποτό στον κάτω όροφο του bar.

Στάση 3η: ταράτσα με θέα την Ακρόπολη
Η ταράτσα του εστιατορίου με τζαμαρία το χειμώνα για να απολαμβάνετε τη θέα και ανοικτή βέβαια το καλοκαίρι. Είναι υπέροχη. Εδώ like².

"Meson el mirador" do not miss:
  • Αν δεν έχετε ξαναπάει στην ταράτσα να την προτιμήσετε. Η Αθήνα από ψηλά, το βράδυ φωτισμένη, είναι πολύ όμορφη.
  • Αν έχει το κοτόπουλο με τη σοκολάτα δοκιμάστε το, είναι πολύ ξεχωριστό και νόστιμο- μη σας αγχώνει η σοκολάτα, δεν έχει τη γεύση που νομίζετε, θα το χαρακτήριζα και ελάχιστα πικάντικο.
  • Μεσοβδόμαδα "ritmos del mundo" για χαλαρό ποτό στο κέντρο. Μπορεί να δουλεύετε αύριο, αλλά αφήστε τη σπιτογατίαση για την επομένη. Προσοχή το καλοκαίρι το bar παραμένει κλειστό.



Category:

3 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Γεια σου Μαρίζα!
Καλή αρχή σου εύχομαι!!
(Εδώ xuzam από το travelforum!) :)

mariza είπε...

:D
Σε ευχαριστώ πολύ!

mariza είπε...

Προολίγων ημερών ξεκινήσαμε για το bar ritmos del mundo. Δυστυχώς είναι προς το παρόν κλειστό, οπότε αν θέλετε να πάτε προσεχώς, να γνωρίζετε ότι λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο το εστιατόριο. Για το bar τηλεφωνείστε καλύτερα για να δείτε μήπως άνοιξε.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.