ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1.50-2.00h ώρες θα χρειαστείτε από την Αθήνα και κάτι λιγότερο από την Πάτρα για να φτάσετε στα Τρίκαλα της ορεινής Κορινθίας. Σίγουρα λοιπόν προσφέρεται για διήμερες εξορμήσεις, ή ακόμα και μονοήμερες αν δε βαριέστε τη βραδινή επιστροφή. Στρίβετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο και από εκεί ακολουθείτε ταμπέλες ή το GPS σας. Γενικά η σήμανση και ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου είναι προβληματικά... Αναπτυσσόμενη περιοχή επιδέχεται πολλές βελτιώσεις, αν θέλει να γίνει η "νέα Αράχωβα". Με τον όρο αυτό, εννοώ ορεινό προορισμό που συγκεντρώνει πολύ κόσμο λόγω πλεονεκτικής απόστασης από τα αστικά κέντρα. 

Τα Τρίκαλα χωρίζονται σε Κάτω, Μεσαία και Άνω. Ο κόσμος συνήθως μένει και κινείται στα Μεσαία, γιατί συγκεντρώνουν την πλειονότητα των καταλυμάτων, καφετεριών και εστιατορίων.  

Το δωμάτιο που μείναμε, ήταν εξαιρετικό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:
Πληρώσαμε 90 ευρώ τη βραδιά για το μήνα Νοέμβριο, σε συνδυασμό με μία τρέχουσα προσφορά στις 2 βραδιές μία ακόμα δώρο. 

Για πρωινό καφεδάκι ή τσάι του βουνού με μελάκι και μπισκοτάκια προτείνω το "Έναστρον". Είναι σχετικά ψηλά στο χωριό και πρέπει να έχει καταπληκτική θέα... Λέω πρέπει, γιατί εμείς λόγω ομίχλης βλέπαμε... "νεφελώματα". Τα πιο γνωστά μέρη για φαγητό είναι το εστιατόριο "Όπως Παλιά" (μέσα στο χωριό, πάτε και με τα πόδια)  και η ταβέρνα "Πινακωτή" (λίγο πιο έξω, για βράδυ ειδικά θέλει αμάξι).
Το "΄Οπως Παλιά" το δοκιμάσαμε δις(!), διότι μας άρεσε πολύ. Το καταπληκτικό στο μαγαζί είναι οι ξεχωριστοί ουσιαστικά χώροι για καπνίζοντες και μη, ώστε όλοι να μένουν ικανοποιημένοι. Δεν καπνίζω και ειλικρινά δε μύριζε καθόλου. Τα νοστιμότατα ορεκτικά - με "βασίλισσα" μια γεμιστή πανέ μελιτζάνα, κοκοράκια, αρνάκια, ρακόμελα και καλή μουσικούλα με κέρδισαν αμέσως. Και πολύ  καλή εξυπηρέτηση. Για την "Πινακωτή" ακούσαμε από αρκετούς εξίσου καλά λόγια, όμως δεν προλάβαμε να πάμε.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας ενδείκνυνται για ορεινές δραστηριότητες, αρκεί να είστε οργανωμένοι από πριν. 
  • Το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας είναι πολύ μικρό και ό,τι πρέπει για εκμάθηση ski.
  • Off road διαδρομές είτε με το δικό σας jeep-άκι, είτε μέσω http://jeeping.trikala-korinthias.eu/ . Μη δοκιμάσετε πάντως ούτε με συμβατικό αυτοκίνητο να κινηθείτε, καθότι από ένα σημείο κι έπειτα 4x4 είναι απαραίτητο, ούτε όμως χωρίς ενημερωμένους χάρτες και GPS, διότι οι ταμπέλες είναι σχεδόν ανύπαρκτες και κινδυνεύετε να χαθείτε.
  • Γουρούνες εννοείται! Νοικιάζονται στο χιονοδρομικό, όμως ρωτήστε πριν πάτε, γιατί δε λειτουργούν όλο το χρόνο.
  • Ιππασία και τοξοβολία στις εγκαταστάσεις της Ιππόδρασης:  http://www.ippodrasi.com/
  • Αν είχα ποδήλατο βουνού εδώ θα είχα βρει έναν παράδεισο σίγουρα... Το χειμώνα νομίζω μπορείτε να νοικιάσετε και από το χιονοδρομικό.
  • Οργανωμένοι περίπατοι στο βουνό.
  • Paintball για σας τα αγοράκια. Στο ξενοδοχείο που μείναμε μπορείτε να ρωτήσετε αν οργανώνουν κάτι και πότε.
Κλείνοντας να σας δώσω και κάποια tips:
Η Λίμνη Δασίου είναι εποχιακή! Γεμίζει όταν κατεβαίνουν τα νερά από τα βουνά... συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει γύρω στο Μάρτη, όταν λιώνουν τα χιόνια. Οι άλλες λίμνες, η Στυμφαλία και η Δόξα είναι λίγο μακριά από τα Τρίκαλα 1.00-1.30h. Πολύ όμορφα απ' ότι μου λένε (εμείς δεν πήγαμε λόγω της ομίχλης και της μεγάλης απόστασης), απλά έχετε στο νου σας τα χιλιόμετρα.

Τρίκαλα Κορινθίας do not miss:
  • Το Σαλέ των Χρωμάτων. Του έκανα και ειδικό αφιέρωμα...
  • Κάποια δραστηριότητα, όποια σας αρέσει... επιλογές έχετε σίγουρα πολλές.
  • ... Το βενζινάδικο!!! Καμιά 12km από τα Μεσαία Τρίκαλα στο δρόμο προς Ξυλόκαστρο, αρκετά χαμηλά. Νομίζω έχει και προς τη Λίμνη Δόξα άλλο ένα (γι αυτό ρωτήστε για σιγουριά).
Για φωτογραφία, αντί τα κλασικά τοπία, παραθέτω αυτή τη φορά την τρισχαριτωμένη σαλαμάνδρα που στεκόταν ετοιμοπόλεμη στο δρόμο:

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.