La Piedra

Music Restaurant 
"La Piεdra"







Οι "εργατοώρες" ενδελεχούς αναζήτησης στο διαδίκτυο απέδωσαν. Ανακαλύψαμε έναν υπέροχο χώρο για γευστικά και μουσικά ταξίδια στη Μεσόγειο. Βρίσκεται σε στενό κάθετο της Πειραιώς, δίπλα στο μουσείο Μπενάκη. Φτάνοντας κατά τις 22.00 - 22.30, προτού ανοίξουν τα παρακείμενα νυχτερινά μαγαζιά ("Κέντρο Αθηνών", "Barouge" κτλ.), θα βρείτε εύκολα parking.

Το κτίριο είναι προσφάτως ανακαινισμένο με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο. Ατμοσφαιρικό, με πολύ προσεγμένο φωτισμό και μουσικές επιλογές από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Το κάπνισμα απαγορεύεται. Πρόκειται για πολύ καλό εστιατόριο, με budget 40-50 ευρώ το άτομο. Αν και ακριβό, ο συνδυασμός γεύσεων και live μουσικής, δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του. Αποτελεί πιστεύω ιδανική επιλογή για ερωτευμένους. Κράτηση: 2103420700, διεύθυνση Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134.




Το φαγητό είναι εξαιρετικό. Σαλάτες στα 10-12 ευρώ. Δοκιμάσαμε την σαλάτα σπανάκι από την Πορτογαλία. Στη συνέχεια μπορείτε να διαλέξετε pasta ή risotto, 15 ευρώ περίπου να υπολογίζετε ή και να προχωρήσετε κατευθείαν στα κυρίως που κυμαίνονται από 18-30 ευρώ. Εμείς επιλέξαμε από την Ισπανία το μάγουλο μοσχαριού και από την Ελλάδα ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα, ανθότυρο και ρόκα. Τα λόγια περιττά. Μαγειρική υψηλού επιπέδου. Φοβερή εικόνα πιάτου, κρέας τόσο μα τόσο τρυφερό, γεύση και ποσότητα κατάλληλη για να χορτάσεις χωρίς να βαρύνεις. Το κρασί που διαλέξαμε ήτανε κόκκινο, ένα ωραίο merlot Τοσκάνης 25ευρώ το μπουκάλι (το merlot το συνιστώ πάντα, αρέσει στους περισσότερους, είναι γλυκό, φρουτώδες και ταιριάζει με το κρέας). 

Η ζωντανή μουσική ξεκινάει γύρω στις 23.30 (ρωτήστε αν έχει κάθε μέρα πρόγραμμα), ώστε να έχει φάει ο περισσότερος κόσμος. Τρεις φωνές, πιάνο και κιθάρες. Ο τραγουδιστής είναι ένας καταπληκτικός τενόρος (ο Ντίνος). Είπε από Santa Lucia μέχρι και Con te Partiro. Η μία τραγουδίστρια λέγεται Μαριμελ αν θυμάμαι σωστά, υψίφωνος, τραγούδησε κυρίως γαλλικά κομμάτια, Édith Piaf κτλ. Για την τελευταία δεν έχω λόγια. Νόνα Βουδούρη. Καθηλωμένοι αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να τραγουδάει τόσο μελωδικά. Είπε fados (παραδοσιακά πορτογαλέζικα κομμάτια - κάτι σαν τα ελληνικά ρεμπέτικα). Υπέροχες πάντως φωνές... Στο τέλος η βραδιά έκλεισε με κλασικά ελληνικά κομμάτια.


Η εξυπηρέτηση στο σύνολό της πολύ καλή. Μας κεράσανε κρέμα καταλάνα (κάπου εδώ κέρδισαν και το μεγάλο tip) και limoncello. Γνωριστήκαμε με τον τενόρο και τον ιδιοκτήτη, αρχιτέκτονας με ιδιαίτερη αγάπη στις αναπαλαιώσεις κτιρίων. Μας προσκάλεσαν και στον πάνω όροφο του κτιρίου, στο gasbah hall, μουσική σκηνή με πιο rock διαθέσεις... Την επόμενη φορά θα πάμε εκεί για ποτό και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.

Ιστορίες γειτόνων - ένα μικρό αφιέρωμα στους λατρεμένους μας "γείτονες":
22.30 ένας κύριος μπαίνει στο μαγαζί. Το κινητό του χτυπάει κι εκείνος με σαφήνεια καθοδηγεί: "Επί της Πειραιώς, σχετικά χαμηλά, λίγο πριν τη διασταύρωση με την Πέτρου Ράλλη, δίπλα στο μουσείο Μπενάκη". Η ώρα περνάει... 22.45, 23.00, 23.30. Ο κύριος αφρίζει.... 00.10 το κινητό του ξαναχτυπά "Μα ναι σου λέω επί της Πειραιώς!" How hard can it be αναρωτιόμαστε, από Θεσ/κη έρχονται? 00.45 καταφτάνει επιτέλους η υπόλοιπη παρέα... είναι η κόρη του με το αγόρι της!! Οι κινήσεις του σώματος μαρτυρούν πολλά. Αμήχανος νέος κοιτάει τριγύρω αμίλητος. Αγριεμένος πατέρας με ύφος "ποιος είσαι εσύ που βγαίνεις με το κοριτσάκι μου". Η κόρη χαμογελαστή προσποιείται ότι είναι μια (ωραία ατμόσφαιρα)². Πολύ γέλιο.

Category:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται πολυ ομορφος χωρος κ πραγματι ιδανικος για ερωτευμενους...
Να σε ρωτησω..
Εχεις ξαναγραψει αυτη την κριτικη καπου αλλου?
Ειμαι σιγουρη οτι εχω ξαναδιαβασει την ιστορια των ''γειτονων''!
Εκτος πια κ αν εχω ενα τοσο εντονο deja vou!

mariza είπε...

@Artemi
Ναι σίγουρα είναι μέρος για ερωτευμένους. Πρέπει να πας με το αγόρι σου. Δεν είναι μέρος για κοριτσοπαρέες, φαγητό με οικογένεια κτλ. Δεν έχω γράψει αλλού για το Piedra πάντως... Όσο για την ιστορία εκτυλίχτηκε στο δίπλα τραπέζι και μας διασκέδασε πολύ!!!

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΩ, ΛΕΓΟΜΑΙ ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ PIEDRA ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ... ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΡΙΜΕΛ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ!!!

mariza είπε...

@Νόνα
Χρόνια Πολλά. Χαίρομαι πραγματικά πολύ για το σχόλιο. Διόρθωσα τα ονόματα, ώστε να φαίνονται σωστά... Είσαι καταπληκτική φωνή, αλήθεια! Στο μαγαζί ξανάρθα από τότε και σίγουρα θα το επισκεφτώ ξανά γιατί μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ. Καλή Ανάσταση να έχετε όλοι στο Piedra.

Unknown είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.