ΦΠΑ 2011 και διακοπές

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο 2011 σε όλους.

Η νέα χρονιά μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αλλά το σημαντικό είναι να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και να παραμένουμε αισιόδοξοι. Οικονομία όπου και όσο χρειάζεται λοιπόν, αναζήτηση προσφορών και προσεκτικός έλεγχος στα έξοδά μας, ώστε να μην ξεφύγουμε πέρα από το πορτοφόλι μας. Συνοπτικά αναφέρω τις αλλαγές που θα συναντήσουμε στις τιμές ξενοδοχείων και στα νησιά, σύμφωνα με τα σημερινά πάντα δεδομένα.

Στις υπηρεσίες διαμονής, ο ΦΠΑ για τη διανυκτέρευση μειώνεται από 11% σε 6.5%. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται στα ξενοδοχεία υπάγονται στους αντίστοιχους συντελεστές, δηλαδή εστίαση 13%, ποτά και λοιπές υπηρεσίες 23%. Η μείωση αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα, αλλά δε νομίζω ότι θα αλλάξει ιδιαίτερα τις τιμές διαμονής. Πρακτικά στα 100 ευρώ το κέρδος είναι 4.5 ευρώ (αντί για 111 θα πληρώνουμε 106.5).

Για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και για τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τις Βόρειες Σποράδες και τη Σκύρο τα είδη που στην υπόλοιπη χώρα υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 13% και 6.5%, μειώνονται σε 9% και 5% αντίστοιχα. Λογικά οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις θα φανούν και θα βελτιώσουν πολύ την κατάσταση.

Οι πηγές μου αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231072876
http://www.forin.gr/articles/article/4708/efarmogh-newn-suntelestwn-f-p-a-apo-1-1-2011

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.