Ξενοδοχεία στο Ναύπλιο

Ναύπλιο.
Ιδανικό για σύντομες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ. Ούτε 2h συνολικά από την Αθήνα.
Η Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου είναι ένα πραγματικό στολίδι. Έχω πάει άπειρες φορές, μονοήμερες, Σαβ/κα, εκδρομές με αφορμή κάποια παράσταση στην Επίδαυρο, καταχείμωνο, καλοκαίρι, σε κάθε εποχή. Πάντα είναι το ίδιο όμορφο. Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλές συστάσεις, γιατί οι περισσότεροι το γνωρίζετε.
Αν ψάξετε θα βρείτε πολλά όμορφα ξενοδοχεία να μείνετε μέσα στην Παλιά Πόλη. Το κοινό γνώρισμα μεταξύ τους είναι ο διαχωρισμός των δωματίων ανάλογα τη διακόσμηση. Σε άλλα θα συναντήσετε δωμάτια με χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο δωμάτιο, σε άλλα με λουλούδια όπως η ανεμώνη, το ηλιοτρόπιο, σε άλλα δωμάτια οι ιδιοκτήτες δίνουν ονόματα από αστερισμούς ή ακόμα και από νύμφες της αρχαιότητας. Όλα είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα. Έχω μείνει σε κάποια από αυτά και από την εμπειρία μου θα σας προτείνω τα 2 αγαπημένα μου.

  • Αλλοτινό pension: 
http://www.allotino-pension.gr/
Έχω μείνει στο κόκκινο με 100€ και στο ρόζ με 60€ τη βραδιά. Και τα δύο είναι ωραία, αλλά προτείνω το κόκκινο, καθότι στο ρόζ υπάρχει στενότητα χώρου - είναι το μικρότερο δωμάτιο της pension. Οι φωτό από το site του ξενοδοχείου απεικονίζουν το κόκκινο δωμάτιο και αντιπροσωπεύουν απόλυτα την πραγματικότητα. Μεγάλο, πεντακάθαρο δωμάτιο, με απίστευτη τουαλέτα. Στο μπάνιο πέραν από τη μπανιέρα-jacuzzi και όλα τέλος πάντων τα υπόλοιπα είδη υγιεινής υπάρχει ένας ακόμα χώρος σε ψηλότερο επίπεδο. Ανεβαίνοντας 3 σκαλάκια περίπου δημιουργείται ένας ξεχωριστός χτιστός χώρος που λειτουργεί ως ντουζιέρα. Ίσως αυτό ανήκει στην αρχιτεκτονική του Ναυπλίου, δεν το γνωρίζω, πάντως μου άρεσε πολύ. 
Το μόνο μικρό μειονέκτημα που θα μπορούσα ενδεχομένως να προσάψω στην pension είναι μια μικρή όχληση που δημιουργεί το bar κάτω. Κλείνει γύρω στις 02.00 τα Σαβ/κα αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι τραγικό και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μη σας ενοχλήσει καν, απλά το αναφέρω για να έχετε μια πλήρη εικόνα. 



  • Αμφιτρίτη Palazzo luxury hotel:
 http://www.amfitriti-pension.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=157%E2%8C%A9=el



Ε τι να πω, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Καταπληκτικό. 110€ τη βραδιά. Από τα καλύτερα δωμάτια που έχω δει. Καθαρό, ωραίος χαλαρωτικός φωτισμός, άνετο κρεβάτι, amenities για απαιτητικούς πελάτες, από πετσέτες και αφρόλουτρα μέχρι παντόφλες και μπουρνούζια σε δύο μεγέθη - αντρικό και γυναικείο. Πλήρης ησυχία. Αν δεν έχετε φάει θα βρείτε πάνω στο γραφείο prospectus για delivery. Pizza, σουβλάκι, ό,τι τραβάει η ψυχή σας, Palazzo Amfitriti πείτε και θα έρθουν - don' t worry, το έχω δοκιμάσει. Για πρωινό προτείνω να ζητήσετε να σας το φέρουν στο δωμάτιο. Σε άλλη περίπτωση θα σας στείλουν σε ένα ξενοδοχείο λίγο παρακάτω, με πρωινό που δε συγκρίνεται με αυτά που φτιάχνουν οι γλυκύτατες κυρίες εδώ. Βγαίνοντας από το δωμάτιο είδα να ετοιμάζονται ατελείωτοι δίσκοι με μπουγάτσες, ψωμιά, μαρμελάδες κτλ. Μου άνοιξε η όρεξη. Με μεγάλες προσδοκίες έφτασα λοιπόν στην αίθουσα του πρωινού, όπου συνάντησα συμβατικές γεύσεις και απογοητεύτηκα. Είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Την επόμενη φορά όμως θα ξέρω!
Για το Palazzo καλύτερα να ακολουθήσετε πιστά το χάρτη. Αν δε γνωρίζετε καλά το Ναύπλιο με τα στενάκια του, τυπώστε τη διαδρομή. Είναι λίγο δύσκολο να το βρείτε.  

Όποιο από τα δύο και αν διαλέξετε σας εύχομαι να περάσετε τέλεια!

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.