Πώς να κάνετε οικονομία στις διακοπές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ανάλογα τα γούστα του και κυρίως την "τσέπη" του, ώστε να κάνει όσο οικονομία μπορεί στις διακοπές του.

Ιδού λοιπόν ο 10-λογος του οικονόμου ταξιδιώτη:

  1. Επιλογή καταλύματος με κουζινάκι, αγορές super market και καλά μαγειρέματα! Αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγω εγώ πάντως!
  2. Επιλογή φτηνότερου καταλύματος. Δεν το συνιστώ γενικά, γιατί μπορεί να καταλήξετε σε άθλια δωμάτια. Επιλέξτε το μόνο εφόσον έχετε διασφαλίσει από γνωστούς ότι ακολουθούνται οι στοιχειώδεις τουλάχιστον κανόνες υγιεινής!
  3. Επιλογή καταλύματος σε μικρή απόσταση από την περιοχή που θα βγαίνετε να φάτε κτλ. Όλο το πρωί γυρνώντας "στας εξοχάς" ξοδεύετε βενζίνη... δε χρειάζεται να σπαταλάτε και το βράδυ.
  4. Αποφυγή αγορών που δε σας χρειάζονται και αναμνηστικών για όλο το σόι.
  5. Έλεγχος στους τιμοκατάλογους που υπάρχουν - συνήθως - έξω από εστιατόρια.
  6. Έλεγχος προσφορών στα μεταφορικά. Μέχρι πέρσι πάντως υπήρχαν προορισμοί όπως η Κρήτη με εκπληκτικές προσφορές σε ακτοπλοϊκά.
  7. Για διακοπές σε νησί μπορεί να συμφέρει περισσότερο η ενοικίαση αυτοκινήτου εκεί παρά η μεταφορά του δικού σας με πλοίο. Συνήθως ο κανόνας αυτός ισχύει για ολιγοήμερες αποδράσεις. Για υπολογίστε προτού ξεκινήσετε...
  8. Κινηθείτε βάσει budget ημέρας αντί να κουβαλάτε όλα τα χρήματα στο πορτοφόλι σας. Έτσι υπάρχει πάντα όριο στα έξοδά σας.
  9. Οδηγείτε όσο πιο οικονομικά μπορείτε.
  10. Αν δε βιάζεστε και υπάρχει εναλλακτική και ασφαλής διαδρομή που γνωρίζετε αποφύγετε τα διόδια.
Αλήθεια εσείς κάνετε κάτι άλλο? kiss

Category:

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμο post!!!όλοι πάνω κάτω αυτά κάνουμε ή προσπαθούμε τουλάχιστον!!! :) :) :)

Unknown είπε...

Με τις τιμές που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ ειδικά των νησιών σε πολλές περιπτώσεις πιστεύω ότι αξίζει να τρως έξω εκτός αν μιλάμε για σνακς τοστς κλπ.Καλή φάση είναι να χρησιμοποιείς την τοπική συγκοινωνία αντί αυτοκινήτου αλλά και αυτό θέλει υπομονή...συμφωνώ απόλυτα αν μπορείς να το προγραμματίσεις μπορείς να βρεις τέλειες προσφορές ειδικά σε πακέτα με ημιδιατροφή!
Thanks for the tips!

mariza είπε...

@Αγγελική
Thank you! :)
@Demi
Τοπική συγκοινωνία ε? Δεν το έχω δοκιμάσει ως τώρα αν και σίγουρα έτσι γλιτώνεις πολλά. Θα το έχω υπόψιν.

Anastasia είπε...

χαχαχα πόσο δίκιο έχεις! Ειδικά αυτό με τα διόδια! Βέβαια αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για τους αγροτικούς δρόμους ας μην τους προτιμήσει γιατί θα χαθεί! Επίσης, η αποφυγή υπερβολικά τουριστικών καταστημάτων και εστιατορίων είναι σημαντική αφού και η ποιότητα είναι ψιλοχάλια και οι τιμές στα ύψη! Τις περισσότερες φορές τα καλύτερα βρίσκονται κρυμμένα ;)

Πολύ χρήσιμο το post σου !
Φιλιά :)

Κερασία είπε...

Egw pali re paidia, an ta kanw auta den tha xarw katholou diakopes...an skeftomai KAI stis diakopes pws tha kanw oikonomia, mono diakopes den tha nai....exw ti logiki oti kai kala diakopes=eleutheria=3odeuw oso paei xwris na skeftomai...to 3erw oti einai kako alla den 3erw thelw na ta3ideuw xwris periorismous....
Mi mou tin pesete :P...apla etsi skeftomai egw (kai pistepste me den trexoun apta mpatzkia mou ta lefta)

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Βασικά οι διακοπές είναι και προσωπική επιλογή το πως θέλει κάποιος να τις οργανώσει.. Υπάρχουν καλές προσφορές πλέον και πακέτα που είναι σχετικά οικονομικά..
Συμφωνώ απόλυτα όμως για τα αναμνηστικά σουβενίρ!
Κερασία έχεις δίκιο και εγώ αυτής της άποψης είμαι..Άρα εγώ δεν θα στην πέσω!! χιχι
Φιλάκια Μαρίζα μου!!!

mariza είπε...

@Anastasia
Ναι έχεις πολύ δίκιο και στα 2 που αναφέρεις. Οι θησαυροί είναι συνήθως κρυμμένοι!

@Κερασία
Όχι καλέ, δε θα στην πέσω. Χεχε, όπως αναφέρει και η Σταχτοπούτα είναι προσωπική επιλογή του καθενός η οργάνωση των διακοπών.

@Σταχτοπούτα
Πράγματι πλέον μπορεί να βρει κανείς απίστευτες προσφορές!!

Φιλάκια κοριτσάρες!!!

Ioanna G είπε...

Να ΄μαι κι εγώ λίγο αργοπορημένη. Συμφωνώ απολύτως με όσα λες. Επίσης έχω να δηλώσω το εξής: τα road trips-γύρος Πελοπ/σου-κι όπου μας βγάλει στυλ κοστίζουν. Ξοδεύεις παντού χωρίς να το καταλάβεις. Τα all inclusive πακέτα των μεγάλων ξενοδοχείων σου δίνουν την ελευθερία να κάνεις ό,τι θες με προπληρωμένο κόστος. Επειδή βέβαια στους Έλληνες δεν προσφέρονται πολλά τέτοια-κλείστε πακέτο από ίντερνετ αν βρείτε-προτείνω ημιδιατροφή. Πολλά φιλιά, καλό καλοκαίρι να έχουμε!!

mariza είπε...

Πολύ σωστό αυτό. Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν δεν είναι οργανωμένες οι διακοπές εύκολα φεύγεις από το budget!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.