Καρπενήσι

Πυκνό ελατόδασος και ποτάμια: αυτός είναι ο νομός Ευρυτανίας με πρωτεύουσα το Καρπενήσι, ένας από τους ομορφότερους νομούς που έχω δει μέχρι σήμερα.

Η διαδρομή από την Αθήνα - που ξεκινήσαμε - ως το Καρπενήσι είναι περίπου 300km και ανάλογα τη μέση ταχύτητα διαρκεί 3h - 4h περίπου. Στρίβετε στη Λαμία  για Καρπενήσι, στη συνέχεια συναντάτε αρκετές κουραστικές ευθείες γεμάτες κάμερες - συνεπώς προσοχή - μετά ανηφορίζετε το βουνό και αφού περάσετε τη σήραγγα Μπακογιάννη φτάνετε στον προορισμό σας.

Δε θα σας πω ψέματα. Το Καρπενήσι το ίδιο δε με ενθουσίασε. Περίμενα από μια ορεινή μικρή πόλη να έχει μια διαφορετική κουλτούρα, μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, την ομορφιά και την παράδοση που συνήθως συναντάμε σε περιοχές που είναι άμεσα συνηφασμένες με το βουνό και τη φύση. Από αυτά όλα δε βρήκα τίποτα παρά μια χαριτωμένη πλατειούλα γύρω από την οποία είναι συγκεντρωμένες 2 - 3 καφετέριες.

Το δωμάτιο που μείναμε είναι αυτό:
http://www.web-greece.gr/apartments/irishostel/
με 85€/βραδιά για το εορταστικό 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου και αν είστε οικογένεια να γνωρίζετε ότι χωράει ως 4 άτομα.
Πρόκειται για ένα νεόδμητο συγκρότημα με δύο ουσιαστικά κτίρια. Στο ένα μένει η οικογένεια και το άλλο είναι χωρισμένο σε δύο μεζονέτες για τους φιλοξενούμενους. Αν πάρετε από το site την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ανεξάρτητο σπιτάκι σας διαψεύδω. Σίγουρα υπάρχει μια παραπάνω ιδιωτικότητα αφού μένετε σε έναν πολύ μεγάλο χώρο με σοφιτούλα, αλλά από την άλλη πλευρά του τοίχου υπάρχει ένα ίδιο και αν οι γείτονες είναι φωνακλάδες θα σας εκνευρίσουν λίγο. Οι φωτογραφίες των δωματίων πάντως αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Αν πρέπει να βαθμολογήσω το δικό μας δωμάτιο, παρότι όμορφο, δεν αριστεύει, καθότι υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα που οφείλω να σας αναφέρω. Ο χώρος είναι σε γενικές γραμμές καθαρός, θα λέγαμε "περνάει την τάξη", 10άρι βέβαια δεν παίρνει. Επίσης υπήρχαν θέματα που ενδεχομένως τα είχαν ξεχάσει, αν όμως είναι συνήθειο δεν είναι καλά: πανωσέντονο δεν υπήρχε και ζητήσαμε, στο ψυγείο υπήρχαν 2-3 μαρμελαδάκια ληγμένα από τον Ιούνιο - ευτυχώς το είδα εγκαίρως - και ο καφές μύριζε περίεργα στο βαζάκι, σα ληγμένος κι αυτός. Ακόμα κι αν τα πραβλέψω όλα αυτά υπάρχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα στη σοφίτα, όπου κοιμάστε: ο φεγγίτης δεν έχει σύστημα να καλύπτεται και το πρωί μπαίνει όλο το φως μέσα. Σε άλλους ξενώνες συνήθως υπάρχει κάποιο ξύλινο ρολό που απλώς τραβάτε για να κλείσει το παράθυρο, ή τουλάχιστον ένα σκούρο κουρτινάκι. Εδώ τίποτα. Το μόνο που βρήκαμε στο σαλόνι ήτανε ένα κάλυπτο για παράθυρα αυτοκινήτου που όπως καταλαβαίνετε κι εσείς δεν είναι αρκετό.

Εν ολίγοις, αν έπρεπε να ξαναμείνω στο Καρπενήσι πρώτα θα ήλεγχα τι παραπάνω επιλογές έχω, αν μπορώ δηλαδή να βρω κάποιο καλό δωμάτιο σε συμφέρουσα τιμή. Αν επίσης ξαναεπισκεφτώ το νομό Ευρυτανίας δε θα ξαναέμενα στο Καρπενήσι, αλλά σε κάποιο χωριουδάκι λίγο πιο έξω.

Επειδή μάλλον σας απογοήτευσα ως τώρα, σας ενημερώνω: stay tuned για τη συνέχεια. Στο επόμενο post θα γράψω για όσα είδα στον υπόλοιπο νομό, τα οποία είναι όλα τόοοοσο υπέροχα που θα θέλετε πολύ να πάτε το επόμενο κιόλας Σ/Κ!

Φιλάκιαkiss

Category:

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Καρπενησι ειναι απο τους προορισμους που εχω καιρο στην λιστα μου!
Θα περιμενω κ το επομενο ποστ σου!
Το ξενοδοχειο-ξενωνας φαινεται τελειο αλλα οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα τελικα!
Πολλα φιλια!

Εvi είπε...

Είναι πολύ χρήσιμο που γράφεις τη γνώμη σου για τη διαμονή. Για μένα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο! Και στον καλύτερο προορισμό να βρίσκομαι, αν δεν είμαι ευχαριστημένη από το δωμάτιο, δεν το απολαμβάνω!

mariza είπε...

@Artemi
Οι λεπτομέρειες πάντα κάνουν τη διαφορά. Περίμενε πάντως και το επόμενο post που θα γράψω για τα μέρη που είδα.
Φιλάκια πολλά

mariza είπε...

@cbsq5861
Το δωμάτιο που μένουμε γίνεται το σπιτάκι μας για λίγες μέρες κι εγώ θέλω να νιώθω άνετα εκεί - κι ας με αποκαλούν κάποιοι "περίεργη".
Φιλάκια κορίτσι!

Claire D. T είπε...

Μμμ.. μ'άρεσε η περιγραφή σου! Οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε σίγουρα σημασία που θα μείνουμε και τι παροχές θα έχουμε!! Δυστυχώς το δικό μου ταξιδάκι που έλεγα να κάνω μέσα στα Χριστούγεννα ακυρώθηκε οπότε ανυπομονώ για το επόμενο σου ποστ!! Φιλάκια Πολλά κοπέλα μου!! :)

mariza είπε...

Ωωωω κρίμα για τα Χριστούγεννα. Πού ξέρεις βέβαια? Μέχρι τότε μπορεί να προκύψει κάτι άλλο. Ακόμα και οι μονοήμερες εκδρομούλες πάντως ανανεώνουν τη διάθεσή μας. Φιλάκια πολλά.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.