Dreamy holidays @Côte d'Azur, vol2 - Best hotel ever stayed

Bastide fleur de Pierre, hotel's site photo (ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) 


Στο προηγούμενο post για τις διακοπές στην Κυανή Ακτή είχα αναφερθεί Bastide fleur de Pierre. Πρόκειται για έναν ξενώνα τύπου B&B (Bed & breakfast), στον οποίο η διαμονή κατακτά επάξια τον τίτλο του "ωραιότερου δωμάτιου" που έχουμε ως σήμερα μείνει με το αγόρι μου.
http://bastidefleurdepierre.com/en

Στην περιοχή Colle-sur-Loup που αναπτύσσεται περιμετρικά του μεσαιωνικού κάστρου του Saint-Paul-de-Vence ο Daniel και η γυναίκα του η Lulu μας φιλοξένησαν στην αναστυλωμένη βαστίλλη του 16ου αιώνα. Οι επισκευές και η ανακαίνιση αποπερατώθηκαν με δικές τους επίπονες προσπάθειες, ψάξιμο πολυετές και προσωπική εργασία από τον Daniel . Η προσοχή που έχει δωθεί στις λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακή με τις σύγχρονες ανέσεις να συνδυάζονται άψογα με την ομορφιά της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Πατώματα που ανακατασκευάστηκαν με τεχνοτροπίες άλλων αιώνων, ξύλινες βαριές πόρτες, παράθυρα γεμάτα λουλούδια, κοιλώματα στους τοίχους, ενδοδαπέδια θέρμανση, wi-fi, εξαερισμός και υπερσύγχρονα μπάνια.

Το δωμάτιο που επιλέξαμε για τη διαμονή μας ήτανε το Autour du Monde. Η Lulu φρόντιζε καθημερινά για την απόλυτη καθαριότητα.
Chambre "Autour du monde", hotel's site photo (ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) 
Η ατμόσφαιρα του χώρου αποπνέει ζεστασιά και ρομαντισμό με έντονες καλλιτεχνικές πινελιές στη διακόσμηση: πίνακες, χαμηλός φωτισμός, θερμά χρώματα και μια παχιά υφασμάτινη κουρτίνα που χωρίζει το υπνοδωμάτιο με το τεράστιο κρεβάτι από την τουαλέτα. Στην τουαλέτα έχει διατηρηθεί μια ενδιαφέρουσα παλιά διαρρύθμιση με τη λεκάνη να τοποθετείται σε ένα τοσοδούλη δωμάτιο που διαχωρίζεται με πόρτα από το λουτρό.
Το πρωινό μας το απολαμβάναμε κάθε μέρα στον ανθισμένο κήπο δίπλα στην πισίνα. Δε θα εκπλαγείτε από την ποικιλία, την νοστιμιά ή την ποσότητα του φαγητού, αλλά θα χορτάσετε. Μπαγκέτες, σπιτική μαρμελάδα, κέικ, υλικά για τόστ, καφές και πορτοκαλάδα. Η πισίνα είναι μικρή, πολύ μικρή για να ακριβολογώ, όμως ταιριάζει όμορφα στο περιβάλλον της Bastide και μου άρεσε πιο πολύ από τις γαλλικές ακτές (Η Ελλαδίτσα μας έχει μακράν τις ωραιότερες θάλασσες)!



Η θέα από το δωμάτιο με το κάστρο στο βάθος (στη φωτό δε φαίνεται καλά, πάντως ήτανε υπέροχα)
Βραδινή λήψη του κάστρου στο Saint-Paul-de-Vence
Όσον αφορά τις τιμές - κατά τη γνώμη μου πάντα - είναι κανονικές για budget εξωτερικού, όπου δεν ψάχνει συνήθως κάποιος για τα 50€ που μπορεί να βρει το studio στις Κυκλάδες. Με -10% έκπτωση που μου προσέφεραν το Autour du monde μας κόστισε 110€/βραδιά. Για την υψηλή τουριστική περίοδο της Νότιας Γαλλίας και την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών αξίζει να το δοκιμάσετε, γιατί απλά είναι υ π έ ρ ο χ ο.

Αν είστε γαλλομαθείς έχετε ένα σημαντικό προσόν, καθότι τα αγγλικά του Daniel και της Lulu δεν ήταν το δυνατό τους σημείο, αν κι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες. Αν περιορίζεστε στα bonjour, bonsoir, comment allez-vous, μην κάνετε το σφάλμα να συνεννοηθείτε στη γλώσσα τους. Το ζεύγος θα ξεκινήσει να μιλάει ασταμάτητα και με την ταχύτητα της μητρικής γλώσσας κι εσείς θα τους κοιτάτε αποσβολωμένοι, όπως συνέβη σε ένα ζευγάρι δύστυχων Αμερικάνων που διέμεναν την ίδια περίοδο με μας.

Χαλάρωση, ρομαντισμός, νοσταλγικότητα... Bastide fleur de Pierre, je t' adore. Daniel et Lulu, merci pour tout.


PS - η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Στο συγκεκριμένο B&B έχει μείνει κι ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς!

Category:

3 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Ωραίο,αλλά μακρινό!
Καλό μήνα!

mariza είπε...

@Δέσποινα
Καλό μήνα!!

Claire D. T είπε...

Φαίνεται υπέροχο το δωμάτιο!! :)

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.